ThermaCote

Vad är ThermaCote?

Thermacote är en unik premium produkt - ett flytande keramiskt ytskydd, med Gortexfunktion som fungerar på alla typer av material.

Produkten andas vid behov men är även vattentät. Med sin höga koncentration av keramik (80% per liter) ger den ett högt isolationsvärde både mot kyla och värme.

Thermacote har en hög elasticitet, extremt god vidhäftning, samt noll i flamspridning.

Produkten är unik i sitt slag då den erbjuder stora energibesparingar samt även bidrar till att minska klimatpåverkan.

Tak

Thermacote kan appliceras på alla typer av tak och material. Genom att spruta taket reflekteras 83% av solens strålar bort direkt från takets yta.

Tak blir normalt väldigt varma, men tak belagda med Thermacote reducerar stående värme med 88%. Det medför att taket får en ökad livslängd då taket inte blir varmt eller kallt. Ett tak med solceller där Thermacote är applicerat inunder har visat sig öka sin effektivitet.

Thermacote släpper varken igenom värme eller kyla och ger en betydande energibesparing både för uppvärmning och för att kyla fastigheten med AC.

Uttjänta tak belagda med t.ex. papp, plåt eller duk behöver inte bytas utan kan enkelt och snabbt renoveras med hjälp av Thermacote. Förutom energibesparingarna som Thermacote ger erbjuds en annan stor miljövinst - att använda befintligt material och renovera det istället för att köpa nytt. Kunden erbjuds besparingar och får en ny och hållbarare yta.

Varför ska vi använda ThermaCote?

  • Stora kostnadsbesparingar för uppvärmning/ avkylning.
  • Appliceras direkt på alla material som t ex stål, rostfritt, aluminium mm, utan primer.
  • Ger minimal miljöpåverkan.
  • Kan appliceras utan att driften måste stoppas.
  • Finns i flera kulörer.
  • Hög brandklassning och ingen flamspridning.
  • Miljövänlig och VOC-fri.

Exempel där ThermaCote används

Fasad på industribyggnad
Industritank som isolerats med ThermaCote
Lagertak
Stort industritak

Läs mer om ThermaCote...